Tuinspreuk “Veel wind in maart geeft veel appels in de gaard

Gerelateerde afbeelding

Tip 1: opknappen van de borders

Maart is een goed moment om de borders op te knappen, zoals overtollig blad opruimen en dode plantenresten verwijderen.

Kleine struiken zoals rozen en vlinderstruiken kunnen nu goed gesnoeid worden en het is een geschikte tijd voor bemesting denk daarbij ook aan bijvoorbeeld wat kalk voor het gazon. Kalk zorgt ervoor dat voedingstoffen beter kunnen worden opgenomen door de plant en ook verbetert het de bodemstructuur. Vergeet ook de hagen niet die kunnen best wat voeding gebruiken.

 

Tip 2: Kale plekken aanvullen

Als u kale plekken in de tuin heeft kunt u die nu prima aanvullen met vasteplanten, breng al wat meer kleur in de tuin dat geeft al wat voorjaarsgevoel zeker met het zonnetje erbij….

Tip 3: Schoonmaken

Haal op een zonnige dag het tuinmeubilair te voorschijn en maak het goed schoon, smeer eventueel de scharnieren zet houtdelen in de lijnolie of verf/lak en draai de schroeven aan. Dan zijn ze direct klaar voor gebruik als straks het voorjaar echt doorzet.

Geniet het hele jaar van uw tuin!